fredag 9 oktober 2015

SUPERBUSSAR FÖR VEM?

Trafikverket , Region Skåne vill att fler människor åker buss i Skåne och det är det inget fel på. Nu är Vellinge Kommun inkopplad i "Superbussprojektet" som en intressant kommun där man ser en potential för att locka fler invånare att åka buss.
Vad är lockbetet?
Jo, att det kommer ta 8 minuter fortare om man hoppar på i Falsterbo och skall åka in till Malmö.
Att man kan dricka kaffe och äta bullar och få sin tvätt hämtad???
För att detta skall lyckas så innebär det indragningar av ett flertal hållplatser eller som man benämner det med "Stationer" utmed Vellinge Kommun.
Skanör förlorar en "station" i norra delen och resenärerna måste ta sig med bil eller cykel till en ny station i söder. Eller Taxi? Den nya dragningen innebär dessutom att hastigheten på gatan skall öka?
Ljunghusen skall få en refug mitt i den redan idag smala vägen där all skall trängas med bilar körande på var sida.
Höllvikenborna får en ny "station" ute vid väg 100 och skall stå i blåst regn och snöoväder utmed den idag redan hårt trafikerade gatan av både privatpersoner, bussar, hantverkare m.m.

Jag förutsätter att Vellinge kommun som skall ha ett ord med i laget innan "Superbussprojektet" blir till verklighet gör en djupare analys än vad som vi politiker och invånare har fått information om.

Vi i Folkpartiet anser att fler kommer att åka buss om man garanteras en sittplats och slipper stå som idag från Ljunghusen till Malmö och få väskor och armar i huvudet vid inbromsningar från stackars stående som betalar full biljett.
En sittplats räcker bra, tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar