onsdag 3 juni 2015

NU VAR DET SLUT PÅ FRIHETEN !

Vellinge Kommuns välkända "Här är Friheten större"-skylt skall tas ner och med det följer bl.a. att kommunen skall parkeringsövervaka hela kommunen. Fy på dig som står längre än 2 timmar med p-skiva i centrala Vellinge, det kostar kosing för då kommer p-vakten!

Medborgarservicenämnden beslutade 2012 att införa "kommunala p-vakter" i Vellinge och Höllviken centrum p.g.a. kritik från näringsidkare som påstod att det stod bilar parkerade hela dagar så att deras kunder inte fick parkeringsplatser. Folkpartiet var inte helt övertygad om detta men medverkade i beslutet för att testa om detta var en rimlig väg att gå. Nu har det visat sig att det har inte blivit bättre och dessutom en kostnad för kommunen som nu tvingas höja parkeringsböterna i vissa fall med 50%. Inte nog med det så skall kommunen även utöka sin parkeringsövervakning till övriga kommundelar.

Folkpartiet motsätter sig hela konceptet och vi menar att vår lilla kommun skall inte bli polisiär, det räcker med den vanliga polisens övervakning. Dessutom så kan detta bli kontraproduktivt genom att det kan skrämma bort ev. kunder som inte hinner med sina inköp innan parkeringstiden går ut.
Det rimliga borde vara att kommunen bygger fler parkeringsplatser i centrum för boende och till affärernas anställda, så att även det finns tillräckligt med kundparkeringar!
Vi i Folkpartiet har förtroende för invånarnas goda omdöme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar